Novosti

15 Mar

Održano lokalno takmičenje "Spelling Bee" 2018.

Objavio: 

Takmičenje iz engleskog jezika u sricanju pod nazivom "Spelling Bee" ("Pčelice sricanja") je održano 15.3.2018. godine u prostorijama naše škole za učenike prvih i drugih razreda.

Voditelji takmičenja su bili profesori engleskog jezika Alma Gostevčić-Zuka, Emir Borić i Aida Kurta, dok je tok i regularnost izvođenja takmičenja pratila Indira Pašalić, pedagogica škole.

Pobjednici ovog takmičenja, koji će predstavljati našu školu na regionalnom takmičenju u Sarajevu u aprilu, su učenici drugog razreda gimnazije Saira Memija i Dženis Kajević.

Glavni organizator ove vrste takmičenja koje se održava na tri nivoa (lokalnom, regionalnom i državnom) je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa školama iz cijele Bosne i Hercegovine, organizuje državno takmičenje "Spelling Bee" putem kojeg se testiraju sposobnosti učenika da sriču riječi iz engleskog leksika što predstavlja poseban izazov budući da englesko pismo, za razliku od bosanskog, nije fonetsko gdje za svaki glas postoji jedno slovo.

Dodatne informacije

  • Autor teksta: Alma Gostevčić-Zuka